Doktor Sekreteri Nasıl Olunur ?

Doktor Sekreteri Nasıl Olunur ?

27 Şubat, 2018

Hastaları yönlendirebilecek klinik, hastane veya Sağlık Bakanlığı izni bulunan kurum ve kuruluşlar içerisinde görev yapmakta olan doktorlara yardımcı olmayı amaçlayan kişilere doktor sekreteri denmektedir. Nasıl olunur ? Neler gereklidir ? Sorularını sizler için cevaplayacağız.

Doktor Sekreteri Olabilmek İçin Eğitim Süreci ve Aşamalar

Doktor sekreteri olmayı düşünenlerin Tıp Fakültesi’nden mezun olmasına gerek yoktur. Doktor sekreterleri Sağlık Meslek Lisesi’nde Tıbbi Sekreterlik bölümünü okuyarak mezun olmalıdırlar. Aynı zamanda Anadolu Ticaret Meslek Liseleri’nde Tıp Sekreterliği bölümlerini 4 yıl şeklinde eğitim alarak bitirmiş olmalı ve mezun olmalıdırlar. Liselerde almış oldukları 4 yıllık eğitimlerinden sonra teorik ve pratik bilgileri doğrultusunda sunulacak olan sınavlarda başarılı olmuş ve mezun olmaya hak kazanmış kişiler Tıp Sekreteri unvanı almaktadırlar. Buda bir doktor sekreteri veya doktor yardımcısı olma unvanı ile anılabilmektedir. Tıp Fakültesi veya liseden sonra herhangi bir fakültede okumadan çalışma fırsatı bulabilir ve bu unvana sahip olabilirsiniz.

Doktor Sekreterlerin Çalışma Alanları

Doktorluk mesleğinin popülerlikten düşmemiş olduğu bu zamanlarda sekreterlere duyulmakta olan ihtiyacı göz önüne alarak sekreterlik gibi bir mesleğinde iyi durumda ve aranan meslekler içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca izinli bir şekilde görev yapmakta olan her doktorun yanında doktor sekreterliği yapabilmektedirler. Hastanelerde, devlet, özel, üniversite veya araştırma ve eğitim hastaneleri, kliniklerde ve özel ofislerde çalışma fırsatı bulabilirler.

Doktor Sekreterlerinde Bulunması Gereken Özellikler

  • İletişim konusunda oldukça kuvvetli olmalı ve insanlarla kuracak olduğu diyaloglarda etkili bir şekilde iletişimi kullanmalı,
  • Her konuda dikkatli olmalı,
  • Sorumluluk sahibi olması ve sorumluluk alabilmesi,
  • Düzenli olmalı ve çalışkan olmalıdır.
  • İşini severek isteyerek yaptığına emin olmalıdır.

Doktor Sekreterlerinin Görevleri

Doktor sekreterleri doktorları asiste etmekte olup, doktorun istemiş olduğu şeyleri yerine getirme, hastaları gerektiği şekilde yönlendirme, istenilmiş olan tahlillerin yapılması için hastaları doğru bir şekilde yönlendirerek durumun takibinde olma, muayenehanenin temizliğine dikkat etmeli düzenleme ve bulunması gerekmekte olan ilaçların eksizsiz bir şekilde bulundurulmasını sağlamakla yükümlüdürler. Gelen hastalarla yakından ilgilenerek hastaların giriş ve çıkışlarını tuttukları defteri düzenlemekte doktor sekreterinin görevlerinden bir tanesidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir