Tıbbi Sekreter Nasıl Olunur? Hangi Bölümler Okunmalı?

Tıbbi Sekreter Nasıl Olunur? Hangi Bölümler Okunmalı?
Tıbbi Sekreter Nasıl Olunur? Hangi Bölümler Okunmalı?

17 Mayıs, 2018

Sekreterliğin en basit tanımı ofis işlerinde bağlı bulunduğu yöneticininin iş yükünü azaltmak ve verimli planlamalar ile şirkete zamandan kazanç sağlamaktır. Ancak sekreterlik kendi arasında gruplara ve alanlara ayrılmaktadır kimi sektörlerde belli bir eğitim istemez iken daha teknik bir alanda hizmet verecek isek mutlaka bu konuda bilgili ve eğitim almış çalışan tercih edilmektedir.

Sağlık sektöründe hizmet veren bir kurumda çalışacak sekreter öncelikle bu konuda uzman olmalıdır. Hizmet verdiği alan itibarı ile kendisinde aranan bir çok belge ve eğitim seviyesi bulunmaktadır. Tıbbi sekreter olarak sağlık hizmeti veren kurumlarda çalışmak isteyenler üniversitelerin tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bazı tıbbi sekreter ilanları ise lise ve dengi okul mezunu, ya da ön lisans mezunu şartlarını içermektedir.

Tıbbi terminolojiye ve dokümantasyon okumaya yabancı değilseniz ya da kendinizi geliştirecek çalışmalarınız sürekli olacaksa, Microsoft Ofis programlarını iyi ve her türlü şekilde kulanabiliyorsanız aldığınız sorumluluğun bilincinde insan ilişkilerinde memnuniyet ilkesine inanıyorsanız en önemlisi çok riskli ve insan hayatı için çok önemli tedavi ve iyileştirme yöntemlerinin uygulandığı bu alanda gerekli hassasiyete sahip olduğunuzu düşünüyor iseniz bu şartlara uygun tıbbi sekreterlik ilanlarına başvurabilirisniz.

Tıbbi Sekreterlik Eğitimi

Tıbbi sekreterliğin eğitimi üniversitelerin Sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarının Tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden yada sağlık meslek liselerinin tıbbi sekreterlik bölümlerinde verilmektedir.Ayrıca meslek liselerinin tıbbi sekreterlik büro yönetimi ve sekreterlik bölümünden mezun olan öğrenciler sınavsız geçiş ile meslek yüksek okullarının tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon bölümlerine geçiş yapabilirler.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okullarının Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı liseden sonra 2 yıl,
Sağlık Meslek Lisesi Tıbbi Sekreterlik bölümü ise ilköğretimden sonra 4 yıldır.

Bu bölümlerde okuyan öğrencilere temel bilgisayar eğitiminin yanı sıra teknik anlamda on parmak klavye kullanma eğitimleri verilmektedir. Tıp konusunda ise tıbbi terminoloji ve terimlerin anlamının eksiksiz olarak öğrenilmesinin yanı sıra sekreterlik eğitimi ve diksiyonu gibi konular öğretilmektedir. Eğitimin ilerleyen safhalarında hastane uygulamaları tıbbi dokümantasyonların hazırlanma teknikleri ve bilgisayar bilgisinin pekiştirici eğitimler verilmektedir.

Tıbbı Sekreter Ne Kadar Maaş Alır?

Kamu kesiminde çalışanlar sağlık hizmetleri sınıfından asgari ücretin yaklaşık 2-3 katı tutarında ücret almaktadırlar. Özel işyerlerinde çalışanların ücreti ise işyerinin durumuna göre ve çalışan kişinin beceri ve deneyimine göre değişiklikler göstermektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir